Alla inlägg den 14 april 2014

Av "Amatörmeteorologen" - 14 april 2014 20:16


Det ser ut att kunna bli fortsatt milt och det kan bli milt ända upp längs norrlandskusten.  Men en och annan snöby i fjällen under månaden. Så kontrasterna är stora.


Några temperaturer 5/10



Malmö +19

Göteborg +17

Stockholm +17

Gävle +14

Umeå +14

Luleå +9

Kiruna +6


Den högsta temperaturen den här månaden kan finnas i Kristianstad i Skåne med +20 grader i början av månaden. Den lägsta i Nikkaluokta med -10


Det blir troligen rätt soligt på en del platser i början av oktoberi söder men möjligen en del regnskurar i södra Norrland och någon enstaka snöbyi norr. Det blir allmänt mildare och solen kan titta fram mer.


Några temperaturer (Sverige) 5/11



Malmö +11

Göteborg +9

Stockholm +10

Gävle +7

Umeå -+11

Luleå  +8

Kiruna +2

Den högsta temperaturen den här månaden kan finnas i Kristianstad, +13  grader runt månadsskiftet oktobe/november.. Den lägsta i Gielas eller Nikkaluokta med -14.

Det ser ut att bli rätt molnigt väder i norr när vi är inne i den första vintermånaden..  Det kan bli  flera minusgrader i norr och en del moln men soliga perioder lär det också bli.



Några temperaturer (Sverige) 4/12



Malmö + 6

Göteborg +8

Stockholm +5

Gävle +1

Umeå -2

Luleå -4

Kiruna -11


Den högsta temperaturen den här månaden kan finnas i Kristianstad med +10 grader i början av månaden och den lägsta -19 i Nikkaluokta.



Av "Amatörmeteorologen" - 14 april 2014 20:12

Påskhelgen bjuder på sol i hela landet. I de södra delarna kan det till och med bli uppemot 20 grader. Påskveckan får dock en något ostadig start med både regn och kyla på sina håll, men sedan kommer solen att skina.    
                                      
-Det ser ut som att vi får både varmt och soligt väder, framförallt på påskafton, påskdagen och påskannandagen, säger SVT:s meteorolog Joel Mellin.  
                                      
I den sydligaste delen och i västra Götaland kan temperaturen nå upp till 18 grader, ja till och med runt 20 grader, enligt Mellin. Nordligaste Norrland får värmen först på söndag. 

-----------------------------------------------


Påskhelgen bjuder på sol i hela landet, utlovar SVT:s meteorolog Joel Mellin. I de södra delarna kan det till och med bli sommarvärme med uppemot 20 grader.


Även om påskveckan får en något ostadig start med både regn och kyla på sina håll, så kommer solen att skina i helgen, berättar SVT:s meteorolog Joel Mellin.


– Det ser ut som att vi får både varmt och soligt väder, framförallt på påskafton, påskdagen och annandag påsk. I den allra sydligaste delen av landet och västra Götaland kan temperaturen nå upp till 18 grader, ja till och med kanske toppa på runt 20 grader, säger Mellin.

 

Klarnar upp under påskafton


Under skärtorsdagen och långfredagen börjar varmare luft att strömma upp över landet söderifrån. I samband med det blir det på sina håll molnigt och tidvis regn i söder.


Under påskafton klarnar det dock upp ordentligt i stora delar av landet och högtrycket når ända upp till Härjedalen och Jämtlands södra delar.  I de områdena kan det bli uppemot 15 grader under påskhelgen. Vid Upplandskusten, upp till Gävle, väntas det bli ytterligare några grader.

– Ja, upp mot 17-18 grader, säger Mellin.

 

Sol i norr på påskdagen


I nordligaste Norrland får man vänta till söndagen innan solen tittar fram och temperaturen kan nå tiogradersstrecket.


De senaste tio åren har påskvädret varierat kraftigt. Inte minst eftersom högtiden infaller på olika datum varje år. Påskvädret har haft toppar, som 2011 med temperaturer på upp till 19 grader, och riktigt kalla som 2008 då det var snö i hela landet. I år kan vi alltså förvänta oss ovanligt fint vårväder.


– Vanligtvis har vi inte så här höga temperaturer under påsken. Det händer ju av och till, men det är inte speciellt vanligt, säger Joel Mellin.

Presentation

Kalender för bloggen

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

klart.se

Vädret i Falun

Vädret Falun

Vädret i Stockholm

Väder Stockholm

Vädret i Örebro

klart.se

Vädret i Visby

klart.se

Vädret i Malmö

klart.se

Antalet besökare

Besöksräknare

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Skriv här om du vill

Fråga mig

2 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards